Cansızlar'a harcırah suçlaması

Haber Giriş : 11 Kasım 2006 09:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakanlık Teftiş Kurulu hazırladığı ikinci raporda SPK Başkanı Doğan Cansızlar'ı mükerrer harcırah almakla suçladı ve adli soruşturma istedi

BAŞBAKANLIK Teftiş Kurulu, Sermaye Piyasası Kurulu'ndaki (SPK) denetim ve incelemelerinden sonra ikinci raporunu da hazırladı. İlk inceleme raporunda Başkan Doğan Cansızlar'ın Özel Kalem Müdiresi Sevinç Öztürk'ün bazı özel harcamalarının kuruma fatura edildiği suçlamalarına yer veren Başbakanlık Teftiş Kurulu'nun, hazırladığı ikinci raporda ise Cansızlar kurumdan mükerrer harcırah almakla suçlandı ve hakkında adli ve idari işlem yapılması istendi. Raporda Cansızlar aynı tarihlerde hem yurtiçinde hem de yurtdışında seyahatte görünerek fazla harcırah almakla suçlandı. Cansızlar'ın 29 Ocak-3 Şubat 2005 tarihleri arasında hem Güney Afrika'da hem İzmir'de, 7-11 Eylül 2004 tarihleri arasında da ABD'de olduğunu beyan etmesine rağmen İstanbul'da görevli göründüğü belirlendi.

HARCIRAHI İADE ETTİ

Benzer durumların başka seyahatlerde de tekrarlandığı belirlenirken inceleme çerçevesinde 5 Ekim 2006'da Cansızlar'dan yazılı savunma alındı. Cansızlar savunmasında belgelerde sehven maddi hata yapıldığını belirtti. Cansızlar daha sonra mükerrer alınan 210 YTL harcırahı kuruma iade etti. Ancak Teftiş Kurulu raporunda miktar azlığı veya tespitten sonra geri ödeme yapılmasının suçu ortadan kaldırmadığı vurgulandı. Adli ve idari soruşturma istemli rapor Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener ve Cumhuriyet Başvsavcılığı'na gönderildi. Öte yandan Cansızlar'ın görev süresi 17 Kasım'da sona eriyor.

star

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber